Lymfmassage på Yoga Eksjö

Välkommen att boka din tid för Lymfmassage hos oss på Yoga Eksjö. Här blir du väl omhändertagen i våra härliga lokaler som inbjuder till lugn och ro.

Petra är utbildad lymfmassör via Axelsons Institute. Har du frågor kring behandlingen så är det bara att höra av dig till mig på telefon: 073 9580113. Bokning sker via BokaDirekt.

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk. Dess uppgift är att föra bort överskottsvätska, inflammationsämnen, bakterier, virus skadade/döda celler och slaggprodukter ur kroppens system. Det är ett eget system som går parallellt med venerna. Vid nyckelbensgropen sammankopplas den med blodcirkulationen där den tömmer lymfvätska och slaggprodukter för vidare transport till njurar för att sedan utsöndras via urinen.

Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascian vilket ger starka smidiga muskler och en frisk kropp. Näringen från det vi äter och dricker omvandlas till blod och transporteras ut via artärerna för att därefter användas av cellen. Det som cellen använt blir till slaggprodukter och avlägsnas genom lymfsystemet som också tar bort 20 % av den vätska (vatten) som hjärtat pumpat ut. På så sätt avlastar ett fungerande lymfsystem hjärtat. Resten av blodet, 80 %, transporteras tillbaka till hjärtat via venerna. Lymfans flöde går i riktning mot lymfstationerna och med slutstation nyckelbensgrop där den töms i blodbanan. Kroppen bildar 2-4 liter lymfvätska/dygn och samma mängd vätska behöver föras bort för att undvika svullnad och viktökning.

Lymfsystemet når hela kroppen utom hjärnan som har ett eget system (det glymfatiska systemet).

Tröghet i lymfsystemet kan ta sig uttryck i smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv, ständig trötthet, domningar i armar och ben, veck och gropar i huden.
Metoden hjälper till att lossa på bindväv som fastnat och stramat åt kring muskler, leder och hud.
Lymfmassage består av strykningar, pumpningar och skakningar i lymfflödets riktning. Hela kroppen gås igenom, både fram och baksida och du har trosor alternativt kalsonger på dig utöver täckande handdukar.
Hos oss ligger du på en värmande IR madrass som hjälper till att mjuka upp spänningar i kroppen.

Massagen passar alla och är en lugn och rogivande behandling som passar dig som behöver komma ner i varv. Särskilt viktig är den för dig som exempelvis har genomgått cancerbehandling med medförande ärr och lymfnoder som skadats/bortopererats, har någon typ av ödem eller domningar/pirrningar i armar eller ben.

Lymfmassage rekommenderas att startas upp med ca 1 veckas mellanrum 3-5 ggr. Därefter kan det vara lämpligt med en ny behandling var 5-6 vecka vid behov.

Var noga med att dricka ordentligt inför besöket för bästa resultat!


Behandling betalas på plats.