Varmt välkommen till vår Shala

VARMT VÄLKOMMEN TILL YOGA EKSJÖ, EN YOGASHALA I EKSJÖ DÄR VI
VILL VÄLKOMNA ALLA SOM ÄR NYFIKNA PÅ YOGA.

Här vill vi att du ska känna dig hemma precis som du är oavsett om du är nybörjare och aldrig har yogat tidigare eller om du har stått på mattan länge. Här möts vi alla i ett andrum, en plats där vi kan släppa allt, här behöver du inte prestera eller göra någonting, bara vara och andas.


Maria Lagneby, grundare och delägare av Yoga Eksjö. Ashtanga- och Yinyoga lärare. Det är mötet med människor som är min drivkraft och ambitionen att förbättra världen till en bättre plats när jag lämnar den än jag kom. Jag är så tacksam över att få undervisa Ashtangayoga som är en fantastisk metod för personlig utveckling där vi växer som människor, blir mer sanna, bli mer närvarande. Metoden lär oss att ta hand om oss själva och andra, naturen och vår värld på ett harmoniskt sätt.

Jag fann yogan när jag var i en utmattningsdepression och det blev min väg att hitta tillbaka till livet, glädjen och energin igen. Jag har övat yoga i över tio år och har undervisat i fem år. Jag är utbildad inom Ashtangayoga och Yinyoga. Först och främst ser jag mig själv som elev och källan för min undervisning är att jag kontinuerligt och alltid har en lärare. Min lärare är Ann Svärdfelt som är en av Sveriges mest erfarna yogalärare i Ashtangayoga.

Efter några år i större städer och en tid utomlands blev längtan stor till ett liv mer i samklang med naturen. Sedan våren 2017 blev den drömmen sann och jag bor numera med min familj på Grimbergs gård strax norr om Eksjö. Jag njuter varje dag av att få bo här mitt i naturen.

Jag ser fram emot att träffa alla som är nyfikna på yoga!

Petra M Hafredal, delägare, elev och lärare på Yoga Eksjö. Ashtanga- och Yinyoga lärare. Går lärlingsprogrammet Steg 3 för Ann Svärdfelt.

Petra heter jag och bor i Eksjö med mina man, våra 5 döttrar och hunden Loke.
Jag har provat på yoga till och från sen jag var ung men när jag hittade Ashtangayogan föll jag pladask! Den har gett mig ro, i kropp och sinne. När jag ställer mig på mattan stillas mina tankar, andetaget blir lugnt och kroppen blir stark. Detta är en fantastisk metod som passar alla och jag kan varmt rekommendera att prova på du med!

Jag tycker det är fantastiskt att möta var och en av er elever och medyogisar här i shalan. Alla bär med sig sina historier och livserfarenheter och tillsammans möts vi i andetagen och vår gemensamma energi. Min största önskan är att var och en ska känns sig trygg och omhändertagen här på Yoga Eksjö, att vi kan möta dig precis som du är och där du befinner dig.

Jag heter Sara, jag bor i Nässjö med min sambo.  

Jag hittade ashtangayoga för några år sedan när jag var med på en klass på Gårdsyoga, hos Maria Lagneby. Jag hade ingen aning om vad ashtangayoga var för något, jag var helt slut efter första klassen. Men det var något som väckte min nyfikenhet, som gjorde att jag ville komma tillbaka igen, och igen.

Mitt sinne blir lugnare av yogan, och jag känner att jag uppmärksammar min kropp och, mitt andetag på ett sätt som jag aldrig gjorde tidigare. Idag känner jag en stor tacksamhet till yogan, den har gett mig en starkare och friskare kropp. Jag känner mig gladare, och har hittat en balans i mitt sinne, som jag har nytta av både i min vardag, och när jag ställer mig på yogamattan.

Under det senaste året har jag gått steg 1 i lärlingsprogrammet, mina lärare är Maria Lagneby och Ann Svärdfelt. Jag undervisar grupper i Nässjö och Tranås, och i början av mars kommer jag hålla en nybörjargrupp i ashtangayoga på Yoga Eksjö. Ni träffar mig även på en del andra klasser på yoga Eksjö, då jag ibland hoppar in för Maria eller Petra.

Jag är så glad att jag får chansen att sprida ashtangayoga till fler, och jag hoppas att du är nyfiken på att komma och prova på, om du inte redan har gjort det.

Sida vid sida, vi är alla elever, på en upptäcktsresa i yogans värld.

Jag ser framemot att träffa dig på mattan!